Toimintakertomus 2017

Toivolan kylät ry:n seitsemäs toimintavuosi.

Hallituksen puheenjohtajana Anssi Karjalainen, Sihteerinä/rahastonhoitajana Lea Takala, Ulla Lustig (varapuheenjohtaja), Asta Vitikainen, Seija Puuska, Aili Saalasti, Marko Paasonen, Jani Haajanen, Päivi Ripatti ja Antero Herranen. Toiminnan tarkastajina Veli Reponen ja Liisa Torniainen, varalla Hannu Puuska.

Kokouksia on pidetty sääntömääräisesti ja lisäksi ylimääräisiä kokouksia juhla-/talkoovalmisteluja varten. Maksaneita jäseniä on 118kpl. Virkistys-, juhla-, ym. yhteisöllisyyttä tukevaa toimintaa on pidetty vuoden aikana useita kertoja.

Seurantalolla on pidetty keväällä perinteiset siivoustalkoot. Kunnossapitotoimenpiteenä ostettiin uusi astianpesukone, joka on vielä asentamatta.

Toivolankylät ry:n facebook sivuja ylläpidetään säännöllisesti ja Tapani Häkkinen jatkaa nettisivuja. Eija-Liisa Siitari on hoitanut hyvin seurojentalon vuokraustoimintaa. Kuivaustoimintaa on hoitanut Raimo Mäntynen. Seurojentalolle perustettiin aittakirjasto, Sieltä voi hakea kesälukemista ja tuoda omia ylimääräisiä kirjoja ja lehtiä vaihtoon.

Maaliskuussa järjestettiin metsätapahtuma, jossa näytösluonteisesti oli vanhoja metsänhoitotapoja; puunkaatoa, tukinajoa hevosella, halontekoa, ropsien ja tukkien kuorimista, rakovalkea ja eväitten syöntinäytös. Buffetissa oli tarjolla nokipannukahvia ja makkaraa. Pilkkikilpailut järjestettiin jäsenille Toivolan koulun rannassa, osallistujia oli vähäinen määrä. Kuntopyöräily aloitettiin vapun aikaan, sitä jatkui elokuun puoleen väliin saakka. Selkätien lenkkiä kierrettiin ympäri ja muitakin lenkkejä tehtiin yhdessä ja erikseen.

Mikkasen tilalla järjestettiin lato-tapahtuma jossa pidettiin puffettia. Juhannuksena oli kokko lapsille ja aikuisille erikseen. Puffetissa tarjoiltiin kahvia ja muurinpohjalettuja.

Possujuhlat järjestettiin heinäkuussa, osallistujia oli noin 200 henkilöä ja ruoka teki hyvin kauppansa. Juhlissa oli myös arpajaiset. Toivola-Nironkylä jalkapallo-ottelu pelattiin heinäkuussa, pidettiin samalla myös puffettia. Ensi vuonna on 25-vuotisjuhlaottelu..

Syyskuussa järjestettiin Wanhat Wehkeet tapahtuma, tilaisuus alkoi traktorimarssilla. Esillä oli maamoottori, vanhoja traktoreita, työkoneita ja autoja. Näytösluonteisesti järjestettiin myös puintinäytös. Vertailun vuoksi oli myös uusia koneita, esim. traktori ja puimuri. Lapsille oli näytillä suloisia kaneja. Seurojentalon sisällä oli näyttely vanhoista esineistä ja työkaluista, puffetissa tarjottiin hernekeittoa ja pannukakkua. Sadesäästä huolimatta tilaisuus oli menestys.Tapahtumassa jaettiin myös omenapuuntaimet kylällä syntyneille lapsille.

Talkoilla korjattiin jääkiekkokaukaloa ja Heikki Mäkinen hoiti hyvin jäädytystä talven aikana. Kentällä pelattiin useana iltana jääkiekkoa (pipolätkää).

Toivolan seurantalolla on myös pidetty monia juhlatilaisuuksia ja kokouksia. Toivolan kylät ry:n toimesta järjestettiin pitopalveluna Toivolan Erän hirvipeijaiset.

Joulurauhanjulistus ja kauneimmat joululaulut pidettiin Hiukkasen kodalla joulukuussa, tilaisuus aloitettiin jouluglögeillä ja pipareilla. Seppo Kettunen laulatti kauneimmat joululaulut ja luettiin joulurauhanjulistus. Samalla pidettiin arpajaiset lähetystyön hyväksi. Osallistujia oli noin 30 henkeä.

Ennen joulua muistettiin myös muutamia ahkerasti talkoisiin osallistuneita jäseni suklaarasia ja kahvipaketti tervehdyksin. Huomionosoituksen saivat Milja Honkanen, Antero Rissanen, Paula Kukko, Seppo ja Kirsti Knaappila, Mika Tommila, Anu Mikkanen, Riitta Häkkänen ja Niina Mäkinen. Hallituksen jouluruokailu Rosmariinissa, mukana seurojen talon vuokrausta hoitava Eija-Liisa Siitari.